perjantai 30. heinäkuuta 2010

Tyttö syntyi ♥

Vihdoin ja viimein 25.7.2010 rv 41+1 klo 21.29 mitoin 49cm 3175g ja pää 36.

Kiusasi ihan urakalla. La-su välisenä yönä klo 2 aikoihin alkoi supistukset, loppuivat joka kerta kun nousin ylös ja heti kun sain unen päästä kiinni tuli taas kipeä supistus ja nousin. Samaan aikaan alkoi limatulppa irrota ja vatsa toimia.

Viideltä aamulla luovutin kokonaan nukkumisen suhteen ja keitin kahvia, supistukset tulivat kipeinä mutta ihanasti 5min- 2h välillä :/

klo 11 aikaan soitin sairaalaan että koska kannattaa tulla näytille ja sain luvan lähteä sinne heti.

Sairaalaan kirjauduin 12.20 tutkivat ja olin 3cm auki, laittoivat käyrille supistuksia tuli pari :/ Mutta aina kun tulivat olivat niin kipeitä etten voinut olla paikoillani.

Noh miehelle soittelin tietoja oli juuri ajamassa mökiltä kotiin (mun äiti oli minun mukana sairaalassa) sanoi vievänsä lapset mummolle ja tulevansa sitten sairaalaan.

Klo 14 aikaan mies oli sairaalalla ja lupaavasti tuli supistuksia 10min välein kunnes ne TAAS laantuivat.

Laittoivat klo 15 aikaan taas käyrille ja jopa isot yksi supistus tuli sinä aikana..

Kätilö sanoi että nyt vain seuraillaan ja että jos ei edistystä tapahdu lääkäri tutkii sitten aamulla, meinas tulla itku.


Siinä klo 16 jälkeen sanoin sitten miehelle että vie mun äidin kotiin ja lähtee itsekkin kotiin kun mitään ei kerta tapahdu. he kun lähtivät pillahdin itkuun ihan siitä että olin nähnyt lapset viimeksi perjantaina ja ikävöin heitä ja toiseksi jäin yksin sairaalaan kärvistelemään kipeistä mutta hyvin harvoin tulevista supistuksista.

Siinä sitten aikani kiertelin pitkin käytäviä. Jossain vaiheessa kivut koveni niin että otti reisiin tosi paljon supistukset ja vedet tulivat silmiin.

Klo 18.30 aikoihin kävelin edelleen käytävällä ja juttelin ystävän kanssa puhelimessa kunnes tuli taas supistus ja jouduin kivuiltani puhelun lopettamaan, melkein heti tuli uusi supistus ja vedet silmissä jatkoin kävelyä ja juuri kätilö käveli vastaan huomasi että muhun sattuu ja päätti tarkistuttaa kohdunsuun.

olin 5cm auki! Kätilö sanoi että soittaa saliin että olen tulossa, soitin äkkiä miehelle että nyt tuli lähtö saliin ja käskin sairaalalle. Onneksi miehen veljen avokki pääsi meille hoitamaan lapsia.

Klo 19 pääsin saliin ja samaan aikaan kirjattiin säännölliset supistukset alkaneiksi.

melkein heti sain spinaalin ai luoja sitä helpotusta yli 12h kipujen jälkeen!!!

Mies saapui siinä klo 20 aikaan saliin. Samaan aikaan kätilö puhkaisi kalvot ja jokin aika siitä laittoi tipan vauhdittamaan synnytystä.

makasin reilu tunnin niin tyytyväisenä ja kivuttomana ettei tosikaan aivan luksusta.

klo 21 aikaan kyselin kätilöltä että onkohan tapahtunut paljon edistystä kun anturi joka oli vauvan päässä alkoi hurjana heilua haaruksissa :D muuta en tuntenutkaan kiitos puudutteen. Olin 9cm auki.
Kätilö sanoi että hänellä vuoro loppuu 21.30 mutta kyllä vauva ennen sitä syntyy.

n.klo 21.20 kysyin kätilöltä että joko alkaa syntymään nyt alkaa tuntua että ois iso hätä. ja olin 10cm auki mutta reunaa oli hiukan jäljellä mutta kätilö sanoi saavansa sen sormella työnnettyä syrjään ja sain luvan ponnistaa.
klo 21.25 alkoi ponnistus, klo 21.29 syntyi tyttö ♥ tosi hienosti meni ja onneksi puudute hiukan vielä vaikutti tuolloin.
Aivan ihana typy sai 9pistettä.

6 kommenttia:

 1. ♥ Onnea koko perheelle ♥ Aivan ihana suloinen käärö!!! Ja kiitos kertomuksesta, olin ihan kärpäsenä katossa ;)

  VastaaPoista
 2. ♥ Onnea,onnea ja kaikkea ihanaa!!Koko teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea :)
  -elly-

  VastaaPoista